Griekenland
 
 

  Bestemmingen
  Verzorgingstype
  Prijsklasse
  Klantwaardering
  Aantal sterren   ★★★★★ (0)   ★★★★+ (0)   ★★★★ (0)   ★★★+ (0)   ★★★ (0)   ★★+ (0)   ★★ (0)   ★+ (0)   ★ (0)

Griekenland informatie

Griekenland is een populaire vakantiebestemming onder Nederlanders. Jaarlijks vliegen meer dan 600.000 Nederlanders naar Griekenland en de Griekse eilanden. De eilanden Kreta, Rhodos, Kos, Corfu en Zakynthos zijn de meest bezochte vakantiebestemmingen. De Griekse cultuur, de veelzijdige eilanden, het natuurrijke en historische vasteland en de Griekse keuken en gastvrijheid zijn redenen voor een reis of last minute naar Griekenland

Griekenland stranden
Griekenland lastminute Balos beach KretaGriekenland heeft na Spanje de meeste Blue Flag Beaches van Europa. In 2018 mocht op meer dan 500 stranden en negen jachthavens de blauwe vlag wapperen in Griekenland. Het zeewater is schoon en helder, de stranden zijn netjes en voldoen aan milieueisen en kennisgeving van de flora en fauna op en rondom de zandstranden. Bovendien zijn de stranden veilig en worden diverse services aangeboden als toiletten, douches en een lifeguard. Let goed op de kleur  van de kleine vlag die aan de toren wappert. Een rode vlag betekent dat het gevaarlijk is om de zee in te gaan.

Griekenland heeft, inclusief de eilanden, een kustlijn van bijna 14.000 kilometer met veel mooie stranden met kiezels, stenen of fijn zand. De Griekse eilanden zijn bij Nederlanders favoriet, maar ook het vasteland met Parga, Pilion, de Peloponessos en de archeologische bezienswaardigheden als het orkakel van Delfi, de kloosters van Meteora en het oude Olympia zijn meer in trek. De Peloponessos en Chalkidiki bieden reizigers nog kilometerslange (bijna) lege zandstranden. Tot de mooiste stranden behoren Porto Katsiki op Lefkas, Myrtos beach op Kefalonia en Balos beach op Kreta.

Griekenland vakanties
Toerisme is in Griekenland de belangrijkste inkomstenbron. De economie op de Griekse eilanden is grotendeels afhankelijk van de vakantiegangers die hier vertoeven van april tot en met oktober. In de wintermaanden zijn er wintersportmogelijkheden op het vasteland van Griekenland met diverse skigebieden hoog in de bergen. Vakanties naar Griekenland worden steeds meer online geboekt en als last minute.

Accommodaties zijn er in Griekenland in overvloed van eenvoudig hostel tot luxe hotels en villa's. Je kunt de vakantie als pakketreis boeken vanuit Nederland of een losse vlucht en hotel in Athene of op een Grieks eiland. Vaak loont het, zeker als je buiten het hoogseizoen reist of buiten de schoolvakanties om hier tijd in te investeren.

Griekenland bezienswaardigheden
Griekenland lastminute Corfu LiapadesGriekenland is een zeer veelzijdige vakantiebestemming en heeft voor elk wat wils. Kreta is met Chersonissos en Malia populair bij jongeren voor feestvakantie, maar het zuiden van het grootste eiland van Griekenland bij Mirtos is geliefd bij ouderen en stelletjes. Eilandhoppen is populair op de Cycladen eilanden (o.a. Santorini, Mykonos en Naxos). Deze eilandengroep leent zich prima voor een korter verblijf en door de vele en frequente bootverbindingen kun je eenvoudig hoppen naar het volgende eiland. Athene is als stedentrip populair. Niet alleen de Akropolis maar ook de gezellige Plaka, het nationaal archeologisch museum en de talrijke kerken zijn meer dan een bezoek waard.

Een rondrit op het vasteland van Griekenland is een hele belevenis. Het ecotoerisme is hier sterk in opkomst met in het noord-oosten van Griekenland het Dadia bos en de Evros delta met talrijke wilde en unieke diersoorten. In Epirus zijn de stad Ioannina met haar prachtige meer en de Zagoria dorpen met de Vikos kloof indrukwekkend.

Wijnen uit Griekenland zijn kwalitatief goed. Niet alleen Mythos (bier), Ouzo, Raki en Retsini kun je in Griekenland drinken, maar probeer ook eens rode en witte wijnen van Boutari, Gerovassiliou of Alpha Estate. De meeste wijnen worden op het vasteland van Griekenland gemaakt, maar ook Santorini (Vinsanto), Corfu (Koum Quat) en Samos (muscaatwijn) staan bekend om hun eigen wijn- en likeurproducties. De meeste Griekse eilanden hebben lokaal hun eigen wijnen en je kunt de wijnhuizen tijdens je vakantie ook bezoeken. Leuke souvenirs.

De Griekse geschiedenis kom je eigenlijk overal tegen. Met tempels als de Parthenon en Sounio, maar ook de oude stad Knossos op Kreta en het Epidaurus amfi- theater. Veel opgravingen zijn te bezichtigen in de lokale musea, waarvan het nationaal archeologisch museum in Athene het grootste assortiment heeft.

Griekenland klimaat
Kos lastminute windmolen Het weer is in Griekenland zeer divers en het land kent dan ook verschillende klimaten. De beste reistijd voor de eilanden zijn de maanden mei en juni. Eilanden als Corfu zijn dan mooi groen met diverse bloeiende kleurrijke bloemen en planten. De dagtemperaturen zijn met 22 tot 30 graden aangenaam en de zee is met 20 tot 25 graden heerlijk afkoelend. De maanden juli en augustus zijn de druktse maanden in Griekenland. In de zomervakantie is het warm tot heet met dagtemperaturen varierend van 30 tot 40 graden. In de nachten koelt het dan maar langzaam af en komt het kwik zelden onder de 20 graden. In de winter vriest het op het vasteland in de bergen en de toppen zijn dan bedekt met sneeuw.